Kotimaan matkailun noususuhteeseen tartuttava

Keskustelujen keskiöön nousseet ilmastoasiat ovat synnyttäneet yllättävän positiivisen seikan, nimittäin nousevan suosion kotimaan matkailuun. Se luo hyvää virettä myös meidän alueemme matkailuyrityksille. Pohjois-Karjalassa valttikorttina toimii erityisesti luonto.

Luonto matkailuvalttina on moninainen. Se mahdollistaa elämyksiä niin extreme-aktiviteeteista rauhalliseen hiljentymiseen. Luonnossa on jokaiselle jotakin.

Meillä Pohjois-Karjalassa sijaitsee matkailun helmi, Koli. Kansallispuiston keskellä sijaitseva luontokohde on lippulaivamme. Koli tunnetaan valtakunnallisesti ja myös kansainvälisesti.

Kolissa lepää myös potentiaalia, jota ei ole vielä saatu esiin. Elementit ovat, niitä täytyisi päästä vain hyödyntämään. Kolin kehittäminen kansallispuiston rajoissa on haasteellista, mutta ei mahdotonta. Koli ansaitsisi enemmän jalansijaa kotimaan matkailun kentillä.

Meillä on paljon uniikkia. Jo yksistään Koli-Vuonislahti jäätie (vaikkakin nyt suljettu), Euroopan sisävesien pisin jäätie, on se jo helmi, joka pitäisi saada vetonaulaksi. Kolin alue on vain yksi esimerkki, muun muassa myös upeat ja runsaat vesistömme voisivat tarjota paljon alueellemme. Niin järvet, kuin joet. Pielisen tankkausasemat Lieksaan ja Kolille olivat viime kesältä hyvä kehitysaskel. Näitä tarvitsemme lisää.

Kotimaanmatkailun noususuhteesta on meidänkin alueen matkailun saatava siivunsa. Nousevilla matkailijamäärillä olisi ehdottomasti positiivinen vaikutus koko alueemme elinvoimalle.